Εκδήλωση απονομής βραβείων EUROSKILLS 2023

Εκδήλωση απονομής βραβείων EUROSKILLS 2023

Την Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε στη Σιβιτανιδείο Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων εκδήλωση απονομής βραβείων για τον 1ο Εθνικό Διαγωνισμό Δεξιοτήτων 2023 (EuroSkills). Για την Ένωση Ηλεκτρολόγων Εκπαιδευτικών παρευρέθηκε ο Πρόεδρος κ. Σταμάτιος Λούρμπας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: η κ. Ιωάννα Λυτρίβη, Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, ο κ. Γεώργιος Βούτσινος, Γεν. Γραμ. Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης, ο Mr. Guillaume Suteau, Πρόεδρος Δ.Σ., WorldSkills Europe, η κ. Αθηνά Δεσύπρη, Πρόεδρος Δ.Σ. Ιδρύματος Μποδοσάκη και ο κ. Λουκάς Ζαχείλας, Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής Εθνικού Διαγωνισμού, Cedefop.

Ο 1ος Εθνικός Διαγωνισμός Δεξιοτήτων 2023 (EuroSkills) που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης & Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σάββατο 13 Μαΐου 2023. Οι νικητές του Διαγωνισμού εκπροσώπησαν την Ελλάδα στον «8ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Δεξιοτήτων – Euroskills 2023» στο Gdańsk της Πολωνίας, από τις 4 έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2023. Παράλληλα, επικυρώθηκε η εγγραφή της Ελλάδας ως μέλος στο WorldSkills Europe, που διοργανώνει έναν από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους διαγωνισμούς για την ανάδειξη των επαγγελματικών δεξιοτήτων και την προώθηση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στην Ευρώπη το  EuroSkills.

Το Δ.Σ. της Ε.Η.Ε.